onsdag 7 januari 2009

1 års dagen

Gullungen Vonka ( min kusin ) har hjälpt mig att fixa layouten på denna blogg....slapp jag hahaha

Jaaa jag vet jag har redan skrivit idag men de var ju bara en inledning av denna blogg..
De är nu ett år sen en utav de viktigaste människorna i mitt liv lämnade oss med stor sorg, hon har funnits i mitt liv som en skyddsängel. De stunder det har varit kaotiskt hemma så var hon den som tog mig under hennes vingar och skyddat mig, givit mig kärlek och tröst...

Hennes hem var min fristad, ja flydde dit över helger sov där, lekte ute på hennes gård.. Hon bodde på ett ställe som hette holmens gård det mysigaste och tryggaste stället på jorden när jag var liten.
Kan fortfarande minnas hur hon stod i köket och lagade husmanskost som hon var så bra på, doften sitter kvar i näsan framförallt hennes doft när hon kramade mig, hon luktade alltid gott, hon luktade mormor.
Kan se henne sitta där och sticka, brodera virka jaaa alltid hade hon något handarbete i händerna det var också en utav hennes stora begåvningar.. Men förutom att hon var duktig i matlagning och handarbete så var hon den bästa mormorn, hon tyckte inte det var jobbigt att ha sina barnbarn där man kände sig alltid som hemma hos henne. Mormor var min skyddsängel sökte ofta tröst hos henne, många gånger mamma å pappa var arg på mig när jag var liten kan jag minnas hur jag satt på mitt rum å grät, grät efter mormor, min mormor som alltid fick mig att må bättre.

Hon var med under hela min graviditet med min son Noah, jag gick alltid hem till henne efter besöken på MVC, vi drack kaffe och åt frukost, prata aa bara umgicks..Var ofta hemma hos henne när hennes första barnbarns barn föddes... min son, hon har alltid haft god hand med barn. Noah minns henne fortfarande skall göra allt för att han inte skall glömma henne. Vi brukar titta på filmer som hon är med på kort å så, jag tror det är bra för då finns något kvar hos honom, men för mig finns allt kvar, alla minnen med henne... Ja anledningen till att ja skriver är för att de är ett år sen idag och jag hörde en låt med Shirley Clamp som fick mig att tänka på min mormor, hon var min ängel å henne fick jag låna....
Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd
Hur kan man nånsin' va' beredd?
Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund
Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'
Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund
Min ängel..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar